Ce spune Biblia despre Uleiurile Esentiale? | uleiuri esentiale tamaduitoare

by Simona Roman

uleiuri esentiale biblice

uleiuri esentiale biblice

Ce spune Biblia despre ceea ce noi numim astazi Uleiuri Esentiale?

Comori de pret si untdelemn sunt in locuinta celui intelept, dar omul fara minte le risipeste.” Proverbe 21:20

In mod evident oamenii intelepti din vechime puneau un mare pret pe ceea ce numim noi astazi bogatie sau valori materiale (adica bani, proprietati, bunuri materiale, metale pretioase, animale, etc), dar si UNTDELEMN sau ulei. (adica uleiuri esentiale)

Un om intelept poate detine aceeasi informatie, sau poate sa aiba acces la aceeasi informatie ca un om de rand… insa modul diferit in care aplica si beneficiaza de aceea informatie – il face intelept 🙂

Se pare ca in vechime notiunea de untdelemn sau ulei era bine cunoscuta, iar in Biblie sunt peste 200 de referinte la uleiuri si fragrante aromatice (in termenii nostrii de astazi uleiuri esentiale si apa florala)… mai exact sunt 264 de referinte si sunt mentionate 33 de uleiuri.

Insusi Dumnezeu a dat porunca si instructiuni lui Moise, despre cum si ce sa contina Uleiul Sfant.

Uleiul Sfant continea: Smirna, Scortisoara Mirositoare, Trestie Mirositoare sau Obligeana, Casia si Masline.

Exodul 30:22-24 Domnul a vorbit lui Moise si a zis: “Ia din cele mai bune mirodenii: cinci sute de sicli de smirna foarte curate, jumatate, adica doua sute cincizeci de sicli de scortisoara mirositoare, doua sute cincizeci de sicli de trestie mirositoare, cinci sute de sicli de cassia, dupa siclul Sfantului Locas, si un hin de untdelelm de maslin.”

Uleiurile esentiale faceau parte din viata de zi cu zi a israelitilor, evreilor, primilor crestini si a locuitorilor din vecinatati.

Insa ma fascineaza faptul ca, desi nu cunosteau compozitia chimica a uleiurilor si nu aveau o explicatie stiintifica despre uleiurile pe care le foloseau… totusi, prin practica si observatie au ajuns sa discearna ca anumite uleiuri sau arome provocau efecte specifice.

Asa au ajuns sa descopere uleiurile si aromele care le provoca sau le aducea o stare de bucurie, de pace… ii elibera de ingrijorare si ‘stres’… ii ajuta sa gandeasca mai limpede, mai clar… ii eleva spiritual si ii facea mai eficienti in rugaciunile si activitatile lor spirituale… – si bineinteles – aceste descoperiri s-au transmis mai departe.

uleiuri-esentiale-biblice-tamaduitoare-vindecatoare

uleiuri-esentiale-biblice-tamaduitoare-vindecatoare

Psalmul 45:7 …”De aceea, Dumnezeule, Dumnezeul Tau Te-a uns cu un untdelemn de bucurie, mai presus decat pe tovarasii Tai de slujba. Smirna, aloea si casia iti umplu de miros placut toate vesmintele; in casele tale imparatesti de fildes te inveselesc cu corzi.”

Proverbe 27:9 “Cum inveseleste untdelemnul si tamaia inima, asa de dulci sunt sfaturile pline de dragoste ale unui prieten.”

Isaia 61:3 “…Sa dau celor intristati din Sion, sa le dau o cununa imparateasca in loc de cenusa, un untdelemn de bucurie in locul plansului, o haina de lauda in locul unui duh mahnit, ca sa fie numiti ‘terebinti ai neprihanirii’, ‘un sad al Domnului’, ca sa slujeasca spre slava Lui.”

Uleiuri esentiale cum ar fi Tamaia, Smirna, Aloes, Casia si multe altele, au proprietatea de a ridica starea emotionala si de a stimula buna-dispozitie.

Proverbe 27:9 “Cum inveseleste untdelemnul si tamaia inima…”

Proverbe 17:22 “O inima vesela este un bun leac, dar un duh mahint usuca oasele”

Astazi este cunoscut faptul ca o stare de bucurie si veselie, alaturi de o gandire pozitiva – stimuleaza si ridica sistemul imunitar, si astfel persoana beneficiaza de ajutor si protectie impotriva bolilor.

Daca ne gandim putin la ceea ce astazi se numeste anti-depresant, un untdelemn sau un ulei de bucurie este mult mai de dorit… si ma “bucur” de faptul ca Young Living are “Joy” (bucurie) printre produsele oferite J

David spune in Ps 51:7 “Curata-ma cu isop si voi fi curat; spala-ma si voi fi mai alb decat zapada”

In vechime Isopul era folosit pentru curatirea spirituala, eliberarea de adictii si vicii. Era apreciat pentru ajutorul in meditatie si pentru eliberarea fizica si emotionala pe care o producea.

Astazi pe langa multe intrebuintari uleiul esential de Isop este folosit pentru a reduce anxietatea si a balansa emotiile.

Unele uleiuri esentiale sunt mentionate si in viata lui Isus.

Matei 2:11 “Au intrat in casa, au vazut Pruncul cu Maria, mama Lui, s-au aruncat cu fata la pamant si I s-au inchinat; apoi si-au deschis visteriile si I-au adus daruri: aur, tamaie si smirna.

uleiuri-esential-biblice-tamaduitoare-vindecatoare

uleiuri-esentiale-biblice-tamaduitoare-vindecatoare

Ioan 12:3 “Maria a luat un litru cu mir de nard curat, de mare pret, a uns picioarele lui Isus si I-a sters
picioarele cu parul ei; si s-a umplut casa de mirosul mirului.”

In pildele sau ilustratiile lui Isus, din nou intalnim untdelemnul sau uleiuri esentiale.

Luca 10:34 “…S-a apropiat de el i-a legat ranile si a turnat peste ele untdelemn si vin; apoi l-a pus pe dobitocul lui, l-a dus la un han si a ingrijit de el.”

Cuvantul grecesc ‘elaion’ folosit aici pt ‘untdelelmn’ face referinta la uleiul de masline, folosit pentru rani si pentru a unge bolnavii (Marcu 6:13, Iacov 5:14)…si/sau la un amestec de uleiuri aromatice avand ca baza uleiul de masline folosit pentru ungerea capului si a corpului in semn de onoare si respect (Luca 7:46, Evrei 1:9)

CITESTE >>  Ulei Esential Bergmot / Bergamota

Chiar in invatatura si practica apostolilor intalnim folosirea untdelemnului.

uleiuri-esentiale-biblice-tamaduitoare-vindecatoare

uleiuri-esentiale-biblice-tamaduitoare-vindecatoare

Iacov 5:14 “Este vreunul printre voi bolnav? Sa cheme pe prezbiterii bisericii; si sa se roage pentru el, dupa ce-l vor unge cu untdelemn in Numele Domnului.”

Este interesant faptul ca ungerea cu untdelemn/ulei precede rugaciunea pentru bolnavi.

Marcu 6:13 …”Scoteau multi draci si ungeau cu untdelemn pe multi bolnavi si-i vindecau”

Pentru cuvintele traduse ca ‘vindecare’ sau ‘tamaduire’ din Noul Testament, sunt folosite 3 cuvinte grecesti diferite.

1)   IAOMAI – inseamna vindecare in mod ‘miraculos’ sau ‘instantaneu’ si se gaseste de 30 de ori in NT. (Matei 8:13, Marcu 5:29, Luca 8:47, Ioan 12:40)

2)   THERAPEUO – de unde avem cuvantul TERAPIE, se gaseste de 40 de ori in Noul Testament. (Matei 4:23-24, Marcu 1:34, 6:13, Luca 5:15, Faptele Apostolior 5:16, 8:7)

THERAPEUO inseamna, literar ‘a servi’, ‘a participa’, ‘a astepta activ in smerenie’ sau in alte cuvinte ‘a vindeca gradual, in timp, prin ingrijire’

Cateodata rugaciunea, ungerea si vindecarea sufera mai multe etape sau stagii de-a lungul unei perioade de timp. Se cere compania unei alte persoane care ‘sa trateze / sa aiba grija’ de bolnav prin a-si ajusta gandurile si atitudinea, pentru a fi mai receptivi si pt a primi puterea vindecatoare din partea lui Dumnezeu.

THERAPEUO mai poate include si auto-ingrijirea cum ar fi Odihna, Exercitiul Fizic sau schimbarea in Dieta, impreuna cu administrarea personala a uleiurilor.

Vindecarile care au loc astfel – sunt la fel de miraculoase, doar ca nu sunt instantanee.

3)   SOZO apare de 3 ori in NT (Marcu 5:23, Luca 8:36, Fapte 14:9)

SOZO implica Vindecarea Fizica, Emotionala si Spirituala.

Literar SOZO inseamna a deveni sanatos sau intreg in corp, minte si spirit.

In Marcu 6:13 …unde cei 12 apostolii ‘ungeau cu untdelemn pe multi bolnavi si-i vindecau’ – cuvantul folosit pentru vindecare este THERAPEUO

In Luca 10 …unde Isus mai trimite 70 de ucenici – cuvantul folosit pentru vindecare este THERAPEUO

Acum… urmatoarele 2 pasaje nu sunt deloc usor de procesat, insa este important sa observam legatura pe care scriitorul o face intre FRUNZA si VINDECARE.

Ezechiel 47:12 “Dar langa raul acesta, pe malurile lui de amandoua partile, vor creste tot felul de pomi roditori. Frunza lor nu se va vesteji, si roadele lor nu se vor sfarsi; in fiecare luna vor face roade noi, pentru ca apele vor iesi din Sfantul Locas. Roadele lor vor sluji ca hrana, si frunzele lor, ca leac.”

Apocalipsa 22:2 “In mijlocul cetatii si pe cele doua maluri ale raului era pomul vietii, rodind douasprezece feluri de rod si dand rod in fiecare luna: si frunzele pomului slujesc la vindecarea neamurilor”

Din nou cuvantul grecesc folosit pentru leac si vindecare este ‘THERAPEUO’

Aduceti-va aminte ce a spus Dumnezeu la inceput…

Geneza 1:11-12 … ‘Sa dea pamantul verdeata, iarba cu samanta, pomi roditori, care sa faca rod dupa soiul lor si care sa aiba in ei samanta lor pe pamant.’ Si asa a fost.

Pamantul a dat verdeata, iarba cu samanta dupa soiul ei si pomi care fac rod si care isi au samanta in ei, dupa soiul lor. Dumnezeu a vazut ca lucrul acesta era bun.

Dumnezeu a creat verdeata, iarba si pomii pe care apoi le-a numit bune – lucruri care sunt ‘materia prima’ pentru obtinerea leacurilor si untdelemnului in vechime respectiv a uleiurilor esentiale astazi.

Pentru a comanda uleiuri esentiale de cea mai inalta puritate (adica de grad terapeutic) creeaza un cont gratuit de Membru Young Living (wholesale) si foloseste ID 1749365 Young Living sau contacteaza-ma pe privat.

DESCOPERA VERIGA LIPSA A MEDICINEI DE AZI

Descarca gratuit Doctoria Regala si invata despre istoria si stiinta redescoperita a Uleiurilor Esentiale Terapeutice!
DESCARCA

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: