Majoritatea oamenilor au nevoie de deodorant zi de zi, pentru ca le pasa de aspectul lor si nu vor ca corpul lor sa emane mirosuri neplacute. Ca sa previna aceasta, majoritatea persoanelor folosesc un deodorant cumparat de la magazin sau de la farmacie.
Multe deodorante pot contine substante care ameninta sanatatea noastra. Vom enumera cateva mai jos.
Avand aceste informatii, poate e timpul sa luam in considerare optiunea de a ne face noi deodorant, ceea ce este o alternativa mai sigura si mai sanatoasa.
Parfumurile din deodorante sunt folosite ca sa acopere mirosul corpului.
Numeroase deodorante de marca si antiperspirante folosesc parfumuri chimice ca sa acopere sau sa mascheze mirosurile corpului. Producatorii folosesc aceste parfumuri obtinute pe cale chimica pentru ca acestea tind sa tina mai mult si au un miros mai pronuntat decat parfumurile naturale, astfel, vor masca mirosurile corpului mai eficient. Problema este ca aceste parfumuri chimice sunt obtinute din zeci, cateodata chiar sute de substante chimice. Pana la 90% din aroma este complet sintetica.
Una dintre pericolele ascunse este faptul ca legea nu cere producatorilor ca sa enumere toate ingredientele. Aceasta pentru ca poate fi considerat ca ‘secretul companiei’. Problema consumatorilor este ca nu stiu ce contine produsul inainte sa-l cumpere, deci nu stiu ce pun pe pielea lor, de unde este apoi absorbit in organism.
Pe langa acestea… aceste parfumuri chimice sunt considerate a fi un component major in poluarea aerului din incaperi. Cateva dintre aceste chimicale pot sa faca reactie atunci cand sunt folosite impreuna, creand formaldehide, care sunt substante cancerigene.
Aluminiul
Pana la o treime din antiperspirante contin sari de aluminiu. Daca folosesti antiperspirantul tau odata pe zi, pe pielea ta ajung 15 mg de aluminiu. Indiferent ca e deodorant cu bila sau deodorant solid, pielea ta va absorbi un anumit procent din acest aluminiu. Deseori se spune ca in corpul unei persoane nu ajunge mai mult de 1 mg de aluminiu per kilogram corp per saptamana.
Desi nu se stie inca cat aluminiu poate o persoana sa absoarba in conditii de siguranta, acestea sunt recomandarile generale. Expunerea indelungata sau la cantitati mai mari decat cele recomandate, poate sa duca la aparitia bolii Alzheimer sau la cancer de prostata.
Hidrocarburile din deodorantele tip spray
Cele mai multe deodorante tip spray folosesc hidrocarburi, care includ izobutan, butan, si propan. Din aceasta cauza cateva dintre deodorante sunt flamabile. Hidrocarburile sunt iritante pentru ochi, piele si plamani. Pot fi cateodata contaminate cu asa numita butadiena, care este substanta cancerigena.
Evita aceste pericole ascunse ale deodorantelor de marca.
Este important sa realizam ca deodorantele sunt concepute nu numai sa acopere mirosurile corpului dar sa si impiedice transpiratia. Una dintre probleme in legatura cu aceasta este ca transpiratia este o functie naturala a organismului.
Transpiratia nu numai ca ajuta organismul sa se racoreasca, dar se elimina si toxine pe aceasta cale.
Antiperspirantele blocheaza glandele sudoripare prin expunerea la aluminiu. Cand procesul de transpiratie este impiedicat, nu numai ca opresti corpul sa foloseasca modalitatea naturala de a se racori, dar impiedici si abilitatea lui de a elimina toxinele.
Cu toate acestea, este nevoie de un mod eficient de a avea un miros placut.
Transpiratia nu are miros!
Transpiratia este un lucru sanatos, dar mirosul neplacut nu este bun. Pentru multi oameni este surprinzator sa afle ca transpiratia nu are miros, acesta apare atunci cand bacteriile incep sa descompuna acizii grasi si proteinele eliminate prin transpiratie. Unele persoane vor avea un nivel mai ridicat de bacterii care se afla de obicei sub brat, acest lucru joaca un rol mai mare in cat de mult miros atunci cand incep sa transpire.
Cum sa-ti faci propriul deodorant?
Ca sa prevenim riscurile, pe teritoriul sanatatii, mentionate mai sus, incercati sa faceti o versiune al deodorantului care sa va dea un miros placut, fara sa faceti rau corpului vostru. De exemplu, uleiul de cocos este un antibacterian natural care prin urmare poate sa previna mirosul corporal.
Iata reteta:
Ingrediente:
3 liguri ulei de cocos
3 linguri bicarbonat de sodiu
2 linguri unt de shea
2 linguri de arorut (Făina de arorut – pudra fără gluten, bogată în substanțe nutritive) sau amidon organic
Adaugati uleiurile esentiale preferate – bineinteles marca Young Living, (chiar nu are rost sa renuntati la deodorante sintetice pentru a va face acasa folosind ingredinete si uleiuri esentiale sintetice sau de slaba calitate).
Poti sa incepi prin a combina ulei de cocos cu ulei de shea, amestecandu-le intr-un castron mai mic. Se amesteca pana la omogenizare, sa nu mai ramana nici un bulgaras. Apoi adauga bicarbonat si arorut. Amesteca pana se incorporeaza bine. Acum se adauga uleiuri esentiale preferate. Acest deodorant natural, va omora bacteriile care produc mirosul, iar uleiurile esentiale vor crea o aroma placuta, care te vor face sa mirosi bine.
Daca vrei sa ai deodorantul intr-o forma de baton, daca ai acasa un deodorant tip baton cumparat, elimina deodorantul din el si toarna compozitia facuta in container. Ca sa fie mai ferm, ar avea nevoie sa mai adaugi 3 linguri de ceara de albine topita pe baie de aburi) Pune-l in congelator pentru 10 minute, unde se va solidifica. Acum va ramane la starea solida.
Daca vi se pare prea gras acest deodorant, incercati-l pe acesta:
Deodorant cu ulei de cocos
Ingrediente:
6 linguri de ulei de cocos
4 linguri bicarbonat de sodiu
4 linguri arorut sau amidon organic
Adaugati uleiurile esentiale preferate – bineinteles marca Young Living, (chiar nu are rost sa renuntati la deodorante sintetice pentru a va face acasa folosind ingredinete si uleiuri esentiale sintetice sau de slaba calitate).
Instructiuni:
Amestecati arorutul si bicarbonatul intr-un bol mijlociu. Adaugati uleiul de cocos si zdrobiti-l cu o furculita. Amestecati bine. Adaugati uleiurile esentiale preferate. Amestecati din nou.
In urma folosirii deodorantului facut acasa, am observat dupa cateva saptamani, ca nu mai transpit atat de abundent!
In perioada a cativa ani, am avut multe opinii trimise de oamenii care au incercat aceste retete. Daca aveti neplaceri in urma folosirii acestor deodorante, iata cateva sugestii care ar putea fi de folos!
1. Acest deodorant facut acasa, mi-a cauzat iritatii… am facut ceva gresit?
Unii oameni reactioneaza negativ la bicarbonat sub brat sau pielea se decoloreaza sub brat. Daca aceasta se intampla, iti sugerez sa nu mai folosesti deodorantul natural pana rezolvi problema. Multe persoane au injumatatit cantitatea de bicarbonat si nu au mai avut iritatii. Deasemenea asigura-te ca pielea nu a reactionat la una dintre uleiurile esentiale folosite.
O simpla detoxifiere pe baza de lut a subratului, poate ajuta in a inlatura chimicalele de la deodorantele folosite anterior, care s-au adunat si ar putea cauza iritatia.
Deodorant cu baza acida – alte persoane care au avut iritatii din cauza bicarbonatului, au observat ca un deodorant mai acid functioneaza mai bine pentru ei. ( bicarbonatul are ph-ul intre 9-11). Sugestiile pe care le-au facut, au functionat bine, cum ar fi: folosirea de suc de lamaie diluat; otet din cidru de mere sau uleiuri esentiale.
2. Sunt alergic la uleiul de cocos, pot sa fac deodorantul fara ulei de cocos?
Absolut!
Injumatateste cantitatea, foloseste ulei de migdale, jojoba, sau avocado in locul celui de cocos, mai ales in reteta cu unt de shea. Aceasta va rezulta intr-un amestec mai fluid. Daca vrei ca deodorantul sa fie tip baton, foloseste 35 ml de ulei de migdale sau alt ulei, in locul uleiului de cocos si adauga 3 linguri de ceara de albine.
3. Parca imi pateaza hainele… cum rezolv asta?
Eu personal nu am avut astfel de probleme, dar acest lucru poate sa insemne ca folosesti prea mult deodorant deodata, sau nu ii dai timp sa se absoarbe in piele inainte sa te imbraci. Eu folosesc o cantitate mica si astept 3-5 min inainte sa imbrac camasa, tocmai sa previn patarea.
4. Ma ustura cand aplic dupa ras… cum previn acest lucru?
Bicarbonatul pisca daca este aplicat chiar dupa ras. Deobicei asteptand cateva minute, va rezolva problema.
Concluzie
De ce sa continui sa folosesti deodorante care contin ingrediente potential daunatoare corpului tau? Ca sa faci un deodorant acasa, o sa iti ia doar cateva minute. Va fi foarte eficient in a-ti crea un miros placut, iar ingredientele folosite nu vor fi daunatoare corpului tau.
Vei avea nevoie de o saptamana, doua, pana cand corpul se va obisnui cu schimbarea si cand aceasta se intampla, nu vei mai voi sa te intorci sa folosesti deodorantele din comert.
SAU, daca esti ca mine, si preferi sa cumperi unul gata facut, si totusi sa ai siguranta ca folosesti ce e mai bun pentru corpul tau… daca tot veni vorba… iti sugerez deodorantele de la Young Living.
AromaGuard Meadow Mist (Preț: €12,20 EUR, Număr articol: 375208)
Ulei de Cocos Nucifera (nucă de cocos), ceară albă de albine, esteri vegetali puri, oxid de zinc, tocoferoli (Vitamina E), ulei din fruct de Citrus Medica Limonum (lămâie), ulei din floare de Pelargonium Graveolens (mușcată), ulei din frunze de Rosmarinus Officinalis (rozmarin), ulei de Lavandula angustifolia (lavandă), ulei din frunze de Melaleuca Alternifolia (arbore de ceai), ulei de Melaleuca Quinquenervia (Niaouli) și ulei de Syzgium Aromaticum (cuișoare).
AromaGuard Mountain Mint (Preț de membru: €12,20 EUR, Număr articol: 375310)
Contine: Ulei de Cocos Nucifera (nucă de cocos), ceară albă de albine, esteri vegetali puri, oxid de zinc, tocoferoli (Vitamina E), Syzygium Aromaticum (cuișoare)†, ulei de fruct de Citrus Medica Limonum (lămâi), Mentha Piperita (mentă piperată)†, Rosmarinus Officinalis (rozmarin), ulei din frunze de Eucalyptus Radiata† și ulei Abies Concolor (brad argintiu).
Acestea asigură o alternativă plăcută și sigură la deodorantele comerciale și nu conțin propilen glicol și săruri de aluminiu toxice.
Pentru a comanda produse si uleiuri esentiale de cea mai inalta puritate (adica de grad terapeutic) creeaza un cont gratuit de Membru Young Living (wholesale) si foloseste ID 1749365 Young Living sau contacteaza-ma pe privat.
Lasă un răspuns