Uleiurile esentiale pure, autentice – nu de genul parfum… care sunt adesea comercializate pentru utilizarea ca parfumuri sau arome – sunt compusi foarte concentrati, care sunt mult mai puternici decat ierburile uscate.
Uleiurile esentiale sunt remedii naturale putenice, dar blande, care pot fi utilizate de adulti, copii, sugari, si unele animale de companie pentru a restabili homeostazia, pt. a corecta tulburari de emotionale, boli fizice, dificultati cognitive, si chiar receptivitatea spirituala.
Puritatea uleiului nu poate fi exagerata.
Sincer, exista mai multe uleiuri pe piata, care sunt manipulate pentru consistenta ca parfum, sau buzunarele companilor producatoare, decat uleiuri esentiale pentru a fi utilizate in aromaterapie.
Astazi, majoritatea uleiurilor esentiale de pe piata, sunt folosite ca parfumuri – se estimeaza ca pana la 98 % din uleiuri esentiale sunt folosite in industria alimentara si a parfumurilor, pentru aroma in lumanari, sapunuri si alte articole de ingrijire personala si de uz casnic.
Din pacate, chiar si cele care sunt destinate aplicarii terapeutice sunt frecvent diluate sau alterate de catre comerciantii lipsiti de scrupule – pentru a creste profitabilitatea, controlul consistentei, si pentru a crea uleiuri care miros mai bine.
Un numar semnificativ de comercianti, intr-un mod regulat, altereaza uleiurile esentiale cu uleiuri mai ieftine (dar similare), compusi sintetici izolati, uleiuri esentiale obtinute din specii similare, sau parti mai putin costisitoare ale aceleiasi plante.
Acest lucru se face pentru a produce un gust si un miros mai consistent, dar, in cele din urma, pentru a genera mai mult profit pentru comerciant.
Metode comune prin care se altereaza uleiurile esentiale, ar fi… adaugarea mentolului sintetic la ulei de menta, adaugarea de Lavandin la uleiul de Lavanda, diluarea lui Citronella cu Lemongrass, sau folosind frunze de scortisoara in loc de scoarta.
Compusii sintetici sunt mai putin costisitori si ofera o mai mare consistenta prin profilul compusilor chimici, care nu poate fi realizat in plante naturale.
Plantele contin in mod inerent grade variate de compusi – in functie de perioada de recoltare, tipul de cultura, regiune geografica, calitatea solului, altitudine, vreme, practicile de cultivare si de calitate a apei.
Este remarcabil modul in care, in mod semnificativ, profilul compusilor uleiurilor esentiale se poate modifica in functie de acesti factori.
De fapt, aceeasi specie poate produce un alt chemotip – un ulei esential in care un component este produs mai abundent sau un ulei esential cu proprietati unice, cu un profil al compusilor chimici bazat pe locatia geografica a culturii.
In scopul de a oferi un profil de compusi constant, trebuie sa se utilizeze compusi sintetici care sunt controlati meticulos pentru consistenta, atunci cand sunt creati intr-un laborator.
In cazul in care un ulei miroase diferit decat aroma naturala a plantei, acest lucru nu este un semn de puritate, ci mai degraba o indicatie a faptului ca constituentii din ulei au fost modificati de la ceea ce se gaseste in natura.
De exemplu, unele companii doresc ca lavanda lor sa aiba o aroma mai accentuata, astfel incat dupa distilarea materiilor prime vegetale, acestora li se adauga o versiune sintetica a unui compus care se gaseste in mod natural in lavanda.
Ei fac acest lucru, deoarece adaugarea unui extra compus sintetic, accentueaza aroma uleiului. Aceasta nu ofera nici o imbunatatire in ce priveste valoarea terapeutica a uleiului – din contra, exact opusul se intampla.
Constituentul sintetic adaugat, augmenteaza mirosul – insa produce un dezechilibru constituentilor naturali ai uleiului esential.
Pentru a comanda uleiuri esentiale de cea mai inalta puritate (adica de grad terapeutic) creeaza un cont gratuit de Membru Young Living (wholesale) si foloseste ID 1749365 Young Living sau contacteaza-ma pe privat.
Lasă un răspuns