Inainte sa citesti despre cele 6 uleiuri esentiale care pot da un boost ceaiurilor, m-am gandit ca ti-ar face placere sa citesti cateva lucruri legate de istoria ceaiului:
Legenda spune ca ceaiul a fost descoperit de imparatul chinez Shen Nung in 2787 i.en. O frunza a cazut accidental in castronul cu apa calda, iar restul este istorie.
Timp de secole, ceaiul a fost folosit doar ca medicament. A fost nevoie de aproape 3000 de ani pentru ca acesta sa devina o bautura de zi cu zi.
Exista un termen special pentru momentul in care frunzele se descovoaie cand apa fierbinte este turnata peste ele. Acesta se numeste agonia frunzelor.
Ceaiul a sosit in Rusia, in 1600, cand ambasadorul chinez din Moscova a oferit ceaiuri drept cadou Tarului Alexis.
Daca preferi Ceaiul cu Gheata (Iced Tea) este posibil sa fi auzit ca ceaiul cu gheata (iced tea) a fost inventat la Targul Lumii St. Louis in 1904 de catre un englez pe nume Richard Blechynden, cand era atat de cald, incat ceaiul nu se vindea. Richard a avut ideea de a turna ceaiul peste gheata, lucrul acesta fiind un succes instant. Cu toate acestea, Richard nu a fost prima persoana care a inventat ceaiul cu gheata. O reteta pentru ceai cu gheata poate fi gasita in Housekeeping in Old Virginia de Marion Cabell Tyree, publicat in 1877.
Pentru o scurta istorie a ceaiului gasesti un articol dragut scris de Horia aici.
Indiferent ca adaugi 1 picatura la ceaiul tau preferat, sau pur si simplu adugi 1 picatura de ulei esential si putina miere intr-o cana cu apa calda, urmatoarele uleiuri esentiale ofera un plus de sanatate.
Uleiul esential Bergamot (bergamota) are o aroma dulce, parfumata si proaspata de citrice. Bergamota este responsabila pentru aroma distinctiva a ceaiului Earl Grey. Innobileaza si relaxeaza, ofera suport in redobandirea increderii si ridica starea de spirit.
Uleiul esential Cinnamon Bark (scortisoara) are o aroma calda, picanta. Scortisoara a fost considerata de-a lungul istoriei foarte valoroasa datorita capacitatii sale de a sprijini sanatatea in ansamblu. Scortisoara promoveaza functionarea optima a sistemului cardiovascular si imunitar.
Uleiul esential Ginger (ghimbir) are un parfum cald, picant, care se spune adesea ca este energizant. Ghimbirul poate ajuta la calmarea, confortul si echilibrarea sistemului digestiv.
Uleiul esential Lime (limeta) are un efect revigorant si stimulator. Aroma placuta de citrice poate stimula claritatea mentala si creativitatea.
Uleiul esential Peppermint (menta) poate sprijini functia intestinala normala si digestia.
Uleiul esential Thieves (hotii) are un gust picant, dulce, care va da un gust mai bun ceaiului in timp ce stimuleaza starea de bine si sistemul imunitar.
Poti adauga 1 picatura de ulei esential la ceaiuri calde sau reci (ice tea), dupa cum doresti. Uite ca am facut si rima 🙂
Stiai ca ceaiul este responsabil pentru aparitia jurnalismului?
Care este ceaiul tau preferat?
Lasă un răspuns