Zeci de gânduri gălăgioase care nu ne dau pace, așternuturi mototolite sub foielile noastre și dimineți cu cearcăne și amețeli. Dacă și tu ai experimentat asta măcar o singură dată, înseamnă că ai avut de-a face cu insomnia.
Insomniile sau somnul de proastă calitate sunt probleme pe care le experimentăm cu toții mai mult sau mai puțin. O perioadă stresantă din viața noastră, un program neregulat, un job de noapte sunt doar câteva motive pentru care insomniile se instalează în viața noastră și ne fac viața un iad. Iar paradoxul face ca tocmai atunci când avem mai multă nevoie de somn și de odihnă, nu beneficiem de acestea.
Așa cum se întâmplă cu orice problemă, și în acest caz Google este salvarea. Cu un singur search, motorul de căutare găsește o mulțime de articole și forumuri despre tot soiul de probleme legate de lipsa de somn și sfaturi pentru combaterea acestora. De la medicamente pe bază de plante, până la fel de fel de activități făcute înainte de culcare, suntem siguri că poți găsi orice vrei pe Google. Dar dacă ești fanul metodelor non-invazive și principiile tale de viață rezonează cu revitalizarea organismului pe care acestea o promit, îți spunem un călduros bun venit pe site-ul nostru. Aici uleiurile esențiale Young Living reprezintă soluția naturală preferată de noi chiar și pentru somnul de proastă calitate.
1. Motive pentru care apare deficitul de somn
- LUMINA ALBASTRĂ
Este greu să ai un somn de bebeluș în zilele noastre transfirgurate de programe de muncă în ture de noapte și ecrane cu lumină albastră la tot pasul. Prietenii noștri televizorul și telefonul se dovedesc mai degrabă dușmani pentru somnul profund pe care ni l-am dori. Chiar dacă ne animă viața și sunt un fel de barieră între cotidianul cu griji de peste zi și relaxarea oferită de dormitor, expunerea la lumina acestora înainte de culcare împiedică producția de melatonină, hormonul responsabil cu reglarea ritmului circadian. Dacă simți că nu faci față singur acestei probleme, uleiul esențial de lavandă Young Living îți poate fi de ajutor prin crearea unei atmosfere relaxante, propice somnului profund și viselor frumoase.
- STRESUL
Stresul este un fel de boală contemporană care se inflitrează tot mai mult în viețile noastre producând uneori pagube ireparabile. Printre multe alte boli și afecțiuni pe care stresul le revendică, se găsește și deficitul de somn. Există diverse situații care devin factori de stres: un job foarte solicitant, o perioadă stresantă înainte de un examen, probleme financiare, probleme personale, relații tensionate. Pentru că stresul este o problemă atât de stringentă, cei de la Young Living au creat special un astfel de ulei esențial. Uleiul esențial amestec Stress Away pe bază de Lavender (lavandă), Copaiba, Lime (limetă), Cedarwood (lemn de cedru), vanilie și Ocotea îți poate transforma viața îngreunată de problemele cotidiane, ajutându-te să îți regăsești liniștea sufletească și energia necesară. Poate fi folosit prin aromaterapie, picurat în cada de baie (împreună cu un pumn de sare amară) sau aplicat local.
- UN JOB DE NOAPTE
Dacă restul inamicilor somnului nu sunt atât de constanți și mai permit o oarecare evadare de proastă calitate în lumea viselor, un job de noapte smulge din rădăcină ideea de somn odihnitor. Cel mai bun lucru ar fi să renunți la el, dar dacă nu poți, ai nevoie de mult ajutor ca să poți să ai un minimum de ore de somn. Nu numai că este foarte obositor, dar acest tip de job distruge ritmul circadian și are efecte drastice asupra metabolismului. Câteva luni lucrate de noapte sunt în stare să îți îmbătrânească întregul organism. Pentru a sprijini calitatea somnului tău, îți sugerăm să folosești uleiuri esențiale dill, clary sage sau basil. Acestea sunt câteva uleiuri (Young Living) care ajută la inducerea unei stări de relaxare și care îți pot fi de folos pentru a te simți mai bine.
- MENOPAUZA
Unele dintre efectele menopauzei asupra organismului sunt insomniile. Acestea se datorează dezechilibrelelor hormonale apărute în această perioadă. Nivelul scăzut de progesteron afectează calitatea respirației profunde pe durata somnului, ducând astfel la un somn de slabă calitate. De asemenea, oscilațiile nivelului de estrogen duc la creșteri bruște de temperatură. Iar cum necazurile nu vin niciodată singure, aceste dezechilibre duc la o stare precară de sănătate fizică și mentală. Dacă te simți neputincioasă în fața acestor inamici, îți sugerăm folosirea uleiului Young Living de valeriană sau a celui de salvie. Acestea îți vor fi prieteni de nădejde în lupta cu insomniile. Iar pentru disfuncțiile ritmului respirator poți apela la uleiul esențial de kunzea sau de portocală.
- UN PROGRAM NEREGULAT
Cu toții ne ferim de rutină și căutăm să ne împodobim viața cu cât mai multe activități noi. Din păcate, corpul nostru are un ritm propriu și natural, reglat de-a lungul a mii de ani de evoluție. Începând de la ora la care ne culcăm, până la ora la care mâncăm, totul ar trebui să fie bine ancorat în programul nostru zilnic pentru o viață sănătoasă și multă energie. Este demonstrat științific că ora optimă de culcare este în jur de 10 p.m, deoarece în intervalul orar 10 p.m-12 a.m beneficiem de cel mai dulce și profund somn posibil.
Din ce în ce mai puține persoane se culca atât de devreme și chiar dacă există și persoane care își doresc să facă asta, ele nu reușesc din cauza obișnuinței cu un program de somn la ore târzii. Dacă ești una dintre acele persoane și vrei să te culci devreme, dar nu știi cum, îți sugerăm să apelezi la uleiurile esențiale naturale dill, pepermint, basil.
2. De ce să nu ignorăm deficitul de somn?
Deși nu este o noutate și toată lumea a simțit-o măcar o dată în viață, lipsa de somn ne afectează serios sănătatea, având efecte negative pe termen lung asupra acesteia. Tocmai din acest motiv te invit să privim la o imagine de ansamblu a felului în care somnul de slabă calitate ne influențează sănătatea.
- VEDEREA
Ochii noștri sunt primii care au de suferit din cauza deficitului de somn. Ei sunt cel mai solicitat organ atunci când suntem în stare de veghe. Se trezesc odată cu noi și se odihnesc odată cu noi, de aceea ei sunt primii care semnalează oboseală. Adesea pentru că nu reușim să dormim suficient, aceștia își pierd umezeala propice și devin uscați. Uleiul esențial de lavandă este un sprijin pentru amelioararea uscăciunii ochiului. Deși benefică, folosirea uleiurilor esențiale pentru ochi trebuie făcută cu mare grijă pentru a nu atinge ochiul. Se aplică doar în jurul conturului osos al acestuia.
- SISTEMUL OSOS ȘI MUSCULAR
Acumularea orelor de nesomn își pune amprenta și pe aparatul nostru locomotor. Atunci când dormim mușchii se relaxează total, de aici și momentele în care picioarele noastre au acel zvâc înainte de culcare. De asemenea, întinși fiind, colona se relaxează, alături de restul oaselor pe care nu se mai pune presiune. Ei bine, toate aceste beneficii pe care le are aparatul nostru locomotor dispar odată cu orele de somn în minus. Iar pe durată lungă, lipsa somnului te predispune la osteoporoza. Dacă ai nevoie de sprijin ca să poți adormi, orice ulei esențial Young Living din gama celor relaxante îți este de folos: uleiul esențial de lavandă, busuioc, salvie, valeriană, mărar, clary sage, wintergreen. Pentru dureri de oase sau de mușchi, poți aplica și local anumite uleiuri precum cel de mușețel.
- GREUTATEA CORPULUI
Dacă vrei să slăbești, să știi că un program neregulat și supralicitarea organismului nu sunt o soluție și îți îngreunează mai rău situația. Se pare că un somn de scurtă durată și superficial, duce la un deficit de energie pe care corpul încearcă să îl obțină din mâncare. Așa că dacă nu ai dormit suficient și ai o senzație constantă de foame, nu te întreba ce ai pățit. Evident că pentru a combate starea de foame de peste zi ingredientul principal este somnul de bună calitate, însă dacă întâmpini greutăți în adoptarea unui program astfel încât somnul să vină de la sine, uleiurile Young Living îți pot fi de folos. Uleiul esențial de salvie, mușețel, valeriană, portocală și lavandă sunt câteva uleiuri pe care ar fi bine să le ai pe noptieră, alături de aparatul tău pentru aromaterapie (ex. difuzorul Dewdrop).
- CREIERUL
Nici creierul nu scapă de efectele negative ale deficitului de somn. Atunci când dormim, creierul are răgazul de a se concentra pe interiorul nostru, în lipsa stimulilor exteriori. Astfel pornește în căutarea problemelor de-a lungul corpului încercând să le ajusteze și să le rezolve. Lipsa de somn nu îi permite acestuia să se ocupe așa cum ar trebui de corpul nostru ceea ce duce la agravarea anumitor probleme:
Memoria – în timpul nopții, creierul proceasează informațiile, le prelucrează, eliminând și adăugând noutățile culese de peste zi, facând curat în amintitile pe care le consumă prin vise. Prin intermediul acestor procese, creierul consolidează și îmbunătățește memoria. Însă atunci când somnul de slabă calitate se instalează în viața noastră, aceste lucruri nu se mai întâmplă, iar astfel memoria se degradează constant. Pentru a îți sprijini memoria, poți folosi uleiuri esențiale (Young Living bineînțeles) de rozmarin, tămâie și busuioc, iar în funcție de problemele pe care le întâmpini, există o mulțime de combinații pe care le poți face, astfel încât acestea să se rezolve.
Imaginația – fie frumoase sau urâte, visele sunt procese benefice pentru imaginația noastră. Pe lângă faptul că ne ajută să ne eliberăm de tensuinile psihice, de care nu suntem conștienți de foarte multe ori, visele sunt adevărate baze de antrenament pentru imaginație. Toate acele vise ciudate, cu lumi venite de nicăieri sunt de fapt rodul imaginației noastre. Atunci când nu dormim, evident că și imaginația este afectată, neavând timp să consume totalitatea tensiunilor psihice prin vise, iar adesea se întâmplă ca visele să fie coșmaruri. Pentru a institui o atmosferă relaxantă înainte de culcare, poți apela la aromaterapie cu ulei esențial dream catcher, sacred frankincense, de lavandă, tămâie și busuioc.
Gândirea – după cum am vorbit și la memorie, în timpul somnului creierul operează informațiile vechi și noi. Toate aceste procese de gestiune și logistică, au legătură strânsă cu mecanismele gândirii. Tirajul cât mai mare de informații unge rotițele acestor mecanisme. Nu degeaba se zice că noaptea este un sfetnic bun. Dar atunci când somnul nu este suficient, gândirea nu mai are răgazul necesar de a se concentra numai pe anumite lucruri și de a găsi răspunsuri. Pentru a favoriza o stare de somnolență și relaxare propice gândirii, poți apela la uleiurile de mai sus, alături de uleiurile lemon, myrtle și rose.
Atenția – ultima, dar nu cea din urmă, procesul de atenție combinat cu un somn de proastă calitate duce la tulburări de atenție. Iar aceasta pentru că nu ne lăsăm ochii și mintea să se odihnească așa cum ar trebui. Pentru a ne spori atenția putem apela la uleiurile esențiale (marca Young Living, desigur) peppermint, black pepper, lemongrass, roman chamomile.
3. De ce să folosim uleiuri esențiale în lupta cu somnul de slabă calitate?
Sunt multe motive pentru care uleiurile esențiale ar trebui să fie parte din viața noastră. Dicolo de faptul că înfrumusețează atmosfera cu mirosul lor îmbietor, acestea au foarte multe bebeficii pentru sănătatea noastră.
În acest secol al vitezei, cu toții simțim cum timpul se scurge atât de repede pe lângă noi încât nu apucăm nici să dormim suficient, nici să ne relaxăm. Din fericire pentru noi, aromaterapia poate face parte din această nouă lume a vitezei pentru că este o metodă non-invazivă cu efecte foarte rapide. Aromele uleiurilor esențiale sunt receptate foarte repede de către creier deoarece, canalul olfactiv se află cel mai aproape de acesta. Altfel spus, nasul nostru are legătură directă cu zona din creier responsabilă de receptarea mirosurilor. Aromaterapia este o metodă naturală foarte eficientă și cu efecte imediate pentru orice problemă, atâta timp cât folosim uleiuri naturale și pure (cu adevărat) cum sunt cele de la Young Living.
După cum am spus, stresul este marele inamic al somnului nostru profund. La muncă, la cumpărături, în autobuz, în mașină, acasă, acesta se ține scai de noi. Nici măcar în pat nu putem scăpa de el, evadând în vise. Prin proprietățile lor naturale, uleiurie esențiale constituie un scut impenetrabil pentru stres, relaxând întregul corp și dând răgaz minții să se elibereze de lanțurile de plumb ale grijilor.
Dacă există metode cu două tăișuri de tratare a lipsei somnului, uleiurile esențiale sunt metode naturale, non-invazive pentru rezolvarea acestei probleme. Pentru că sunt alcătuirea lor este doar esența plantei, fără amestecuri sau adaousuri, nu îți pot face rău și sunt metode plăcute de abordare a lipsei somnului prin mirosurile frumoase pe care le dețin.
Pentru orice problemă de sănătate întâmpinată, uleiurile esențiale sunt prietenii de nădejde care nu te lasă la greu. Achiziționându-le, ele vor fi acolo oricând pentru tine, gata să picure soluții reale pentru a-ți ameliora durerea și pentru a crea atmosfera de relaxare pe care o dorești.
Pentru a comanda produse si uleiuri esentiale de cea mai inalta puritate (adica de grad terapeutic) creeaza un cont gratuit de Membru Young Living (wholesale) si foloseste ID 1749365 Young Living sau contacteaza-ma pe privat.
Lasă un răspuns