Ulei Esential Copaiba, inamicul discomfortului fizic

by Simona Roman

Uleiul esential Copaiba este singurul ulei obtinut prin extragere, in mod similar obtinerii cauciucului si artarului.

Dupa extragere, rasina de copaiba este distilata pentru a produce un ulei esential transparent care are un parfum lemnos, bogat si reconformant.

Uleiul esential Copaiba este cel mai puternic ingredient anti-inflamator de pe planeta. Uleiul de Copaiba este unic in compozitie, micro-nutrienti si proprietati. Intrebuintarea cea mai proeminenta a uleiului esential Copaiba fiind reducerea durerii si a inflamatiei din corp.

Uleiul esential Copaiba contine cel mai ridicat nivel de beta-cariofilene, care este un compus anti-inflamator. Un studiu facut in 1996 arata ca beta-cariofilene este eficient in tratarea ulcerelor cauzate de stres.

Uleiul esential Clove contine 6-8%, uleiul esential Helichrysum 8-12%, in timp ce uleiul esential Copaiba contine 50% beta-cariofilene. Uleiul Copaiba este eficient impotriva bacteriei S. mutans (Streptococcus mutans), care este considerata organismul principal responsabil pentru cariile dentare.

ulei esential copaiba

ulei esential copaiba

Uleiul esential Copaiba, este un ulei esential exclusiv al companiei Young Living obtinut din Brazilia, se bazeaza pe un istoric bogat de atenuare a durerilor articulare si digestive.

Tamaduitorii populari au utilizat in mod traditional beneficiile topice ale uleiului copaiba pentru a reduce iritatiile cutanate si pentru a calma zonele afectate de intepaturi de insecte.

Young Living isi canalizeaza eforturile pentru producerea de uleiuri esentiale pure. Copaiba fiind unul dintre ingredientele cheie ale amestecurilor pentru aplicatoare roll-on cu uleiuri esentiale Deep Relief si Breath Again.

Datorita proprietatilor sale, uleiul esential Copaiba are o multitudine de utilizari.

Este absolut uimitor pentru obtinerea unei pieli mai sanatoase. Uleiul de copaiba este, de regula, sigur pentru a fi aplicat in zonele mai sensibile ale pielii, pe cand multe alte uleiuri esentiale nu pot fi aplicate nediluate.

Uleiul esential Copaiba poate fi aplicat direct pe vergeturi pentru a le estompa. Aplicati uleiul copaiba ca pe un ulei de masaj pe aceste cicatrici. Bineinteles, il puteti folosi intr-o baza de ulei de masline sau cocos.

Uleiul de Copaiba este excelent pentru tratarea varicelor. Acesta imbunatateste circulatia sanguina.

Copaiba se remarca… ca fiind o solutie naturala impotriva durerii. De fapt, efectele sale in alinarea durerii pot fi chiar mai puternice decat ale uleiului esential Wintergreen – care este bine cunoscut pentru ameliorarea durerii. Oricare ar fi cauza durerii, Copaiba ajuta la diminuarea senzatiei de durere.

Uleiul esential Copaiba poate stimula functiile pancreasului si ficatului, elibera stresul, promova introspectia si poate incuraja vindecarea emotionala.

Copaiba mai poate ajuta in afectiuni respiratorii, afectiuni ale rinichilor, afectiuni digestive si poate preveni formarea pietrelor la rinichi.

Cuvantul ‘Copal’ este derivat din cuvantul spaniol pentru tamaie (copelli) si se poate referi la diferite gume sau rasini exudate din copacii din Malaezia si America de Sud.

Copal-ii sunt cunoscuti sub numele de Copal negru (Protium copal), Copal alb (blanco) (Bursera bipinnata), Copal auriu (oro) (H.courbaril), si Copal brazilian (Copaifera langsdorfii sau reticulata).

Numai Copal-ul Brazilian sau Copaiba are o distinctie GRAS (generaly regarded as safe) in S.U.A. si are cele mai multe cercetari efectuate si publicate, pentru efectele sale anti-inflamatorii.

Cum se foloseste uleiul esential Copaiba?

  • se difuza / inhaleaza
  • se aplica local
  • se ia ca supliment alimentar

Arborii de Copaiba detin ramificatii considerabile si cresc pana la 15-30 m inaltime.

ulei esential copaiba

ulei esential copaiba (sursa wikipedia)

Partea din copac, care este adesea folosita ca medicament este rasina fluida care se acumuleaza in cavitatile din interiorul trunchiului de copac. Aceasta este recoltata prin atingerea / lovirea sau gaurirea trunchiului si prin colectarea rasinii care se scurge in afara… in acelasi mod in care si siropul de artar este recoltat.

Un singur copac Copaiba poate oferi aproximativ 40 de litri de oleo-rasina anual, ceea ce inseamna ca este o resursa (a paduii tropicale) durabila, care poate fi recoltata fara a distruge copacul sau padurea in care creste.

Cand arborele este gaurit, rasina initiala este limpede, subtire si incolora – insa aceasta se ingroasa si se inchide la culoare in contact cu aerul.

La ce folosesti tu Uleiul Esential de Copaiba?

Pentru a comanda uleiuri esentiale de cea mai inalta puritate (adica de grad terapeutic) creeaza un cont gratuit de Membru Young Living (wholesale) si foloseste ID 1749365 Young Living sau contacteaza-ma pe privat.

DESCOPERA VERIGA LIPSA A MEDICINEI DE AZI

Descarca gratuit Doctoria Regala si invata despre istoria si stiinta redescoperita a Uleiurilor Esentiale Terapeutice!
DESCARCA

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: