AromaTerapia cu Uleiuri Esentiale Terapeutice

by Simona Roman

Uleiuri Esentiale Terapeutice – Introducere

Aceste uleiuri esentiale au fost folosite de imparatii si oamenii instariti din vechime ca leacuri sau ‘medicamente’ si adesea erau mai scumpe decat aurul sau argintul.

Scopul acestui articol este sa te introduca in lumea minunatelor uleiuri esentiale terapeutice – o alternativa naturala la medicamentele sintetice care produc nenumarate efecte secundare.

Astazi, combinand stiinta cu intelepciunea antica putem avea o intelegere mai profunda si totodata access la beneficiile terapeutice pe care aceste uleiuri esentiale le detin.

De ce sa mai continuam cu aceleasi ‘substante sintetice’, cand avem optiunea naturala, intentionata de Dumnezeu, adica plante si uleiuri esentiale?

Doar adaugand cateva uleiuri esentiale in trusa cu medicamente naturale, veti putea beneficia de ajutor in:

Aromaterapia cu Uleiuri Esentiale Terapeutice

Aromaterapia cu Uleiuri Esentiale Terapeutice

Ce sunt aceste Uleiuri Esentiale?

Cand vorbim despre uleiuri esentiale putem spune ca sunt lichide volatile, aromatice si sunt extrase din arbusti, flori, copaci, radacini, tufe si seminte. Deci aceste uleiurile esentiale spus in alte cuvinte sunt esenta plantelor.

De exemplu cand culegi o planta de menta, iei o frunza si o strangi in palme, apoi inhalezi mirosul puternic si patrunzator al mentei proaspete… de fapt inhalezi ulei esential.

Uleiuri Esentiale Terapeutice pentru Aromaterapie - Procesul de Distilare

Uleiuri Esentiale Terapeutice pentru Aromaterapie – Procesul de Distilare

Uleiurile Esentiale sunt mai concentrate decat ierburile de aprox. 100 de ori… si deci prin urmare – mult mai potente.

De exemplu: 1 picatura de Ulei Esential de Menta sau Peppermint este echivalent la aprox. 28 de ceaiuri de menta. Pentru 1 pound (0.45 kg) de ulei esential pur de Lavanda, este necesar de 250 pounds (113kg) de Lavanda. Pentru a produce 1 pound (0.45kg) de ulei essential Melissa, este necesar de 3 tone de Melissa.

Iar pentru 1 pound (0.45kg) ulei essential Rose (trandafir), este nevoie de 5000 pounds de petale de trandafir. Uleiul esential de trandafir are una dintre cele mai inalte frecvente ~ 320 MHz.

O planta contine ulei essential ca si component al propriului sistem imunitar, pe care il foloseste pentru protectie, vindecare si adaptare.

Aceleasi proprietati le au si asupra omului. Uleiurile Esentiale fiind intr-adevar cea mai potenta forma de ‘medicament natural’ extrase din plante.

Eficienta acestor Uleiuri Esentiale in lupta impotriva bolilor a ajutat multi oameni sa evite folosirea ‘medicamentelor sintetice’ sau chiar a interventiilor chirurgicale.

Istoria Uleiurilor Esentiale

Numeroase uleiuri esentiale au fost folosite cu 4000 de ani inainte de Hristos. Le gasim in Medicina Traditionala Indiana, cunoscuta sub numele de Ayurveda, unde au fost incorporate in masaje aromatice.

Egipteni cunosteau puterea acestor uleiuri esentiale si le considerau daruri ale zeilor. Erau folosite ca medicina pentru a trata bolile fizice, in ritualuri spirituale si cosmetica.

Uleiuri Esentiale Terapeutice – Retete Egiptene

Uleiuri Esentiale Terapeutice – Retete Egiptene

Multe hieroglife de pe peretii templelor descriu amestecuri si numeroase retete de uleiuri esentiale, considerate foarte valoroase si deci lasate ca mostenire pentru generatiile urmatoare.

Se pare ca in vechime notiunea de untdelemn sau uleiuri esentiale era bine cunoscuta, iar in Biblie sunt peste 200 de referinte la uleiuri si fragrante aromatice… mai exact sunt 264 de referinte si sunt mentionate 33 de uleiuri esentiale.

Insusi Dumnezeu a dat porunca si instructiuni lui Moise, despre cum si ce sa contina Uleiul Sfant.

Uleiul Sfant continea: Smirna, Scortisoara Mirositoare, Trestie Mirositoare sau Obligeana, Casia si Masline.

Exodul 30:22-24 Domnul a vorbit lui Moise si a zis: “Ia din cele mai bune mirodenii: cinci sute de sicli de smirna foarte curate, jumatate, adica doua sute cincizeci de sicli de scortisoara mirositoare, doua sute cincizeci de sicli de trestie mirositoare, cinci sute de sicli de cassia, dupa siclul Sfantului Locas, si un hin de untdelelm de maslin.”

Uleiuri Esentiale Terapeutice – Uleiul Sfant

Uleiuri Esentiale Terapeutice – Uleiul Sfant

Numeroase uleiuri esentiale faceau parte din viata de zi cu zi a israelitilor, evreilor, primilor crestini si a locuitorilor din vecinatati.

Uleiuri esentiale cum ar fi Tamaia, Smirna, Aloes, Casia si multe altele, au proprietatea de a ridica starea emotionala si de a stimula buna-dispozitie.

Proverbe 27:9 “Cum inveseleste untdelemnul si tamaia inima…”

Proverbe 17:22 “O inima vesela este un bun leac, dar un duh mahint usuca oasele”

Astazi este cunoscut faptul ca o stare de bucurie si veselie, alaturi de o gandire pozitiva – stimuleaza si ridica sistemul imunitar, si astfel persoana beneficiaza de ajutor si protectie impotriva bolilor. In viata lui Isus sunt mentionate mai multe uleiuri esentiale.

Matei 2:11 “Au intrat in casa, au vazut Pruncul cu Maria, mama Lui, sau aruncat cu fata la pamant si I s-au inchinat; apoi si-au deschis visteriile si I-au adus daruri: aur, tamaie si smirna.

Ioan 12:3 “Maria a luat un litru cu mir de nard curat, de mare pret, a uns picioarele lui Isus si I-a sters picioarele cu parul ei; si s-a umplut casa de mirosul mirului.”

Uleiuri Esentiale Terapeutice – Spalarea Picioarelor lui Isus

Uleiuri Esentiale Terapeutice – Spalarea Picioarelor lui Isus

In pildele sau ilustratiile lui Isus, din nou intalnim mentionat untdelemnul sau uleiuri esentiale.

Luca 10:34 “…S-a apropiat de el i-a legat ranile si a turnat peste ele untdelemn si vin; apoi l-a pus pe dobitocul lui, l-a dus la un han si a ingrijit de el.” Chiar in invatatura si practica apostolilor intalnim folosirea untdelemnului.

Iacov 5:14 “Este vreunul printre voi bolnav? Sa cheme pe prezbiterii bisericii; si sa se roage pentru el, dupa ce-l vor unge cu untdelemn in Numele Domnului.”

Este interesant faptul ca ungerea cu untdelemn / uleiuri esentiale, precede rugaciunea pentru bolnavi. Marcu 6:13 …”Scoteau multi draci si ungeau cu untdelemn pe multi bolnavi si-i vindecau”

Redescoperirea Uleiurilor Esentiale

In timpul primului razboi mondial, folosirea esentelor aromatice (sau uleiuri esentiale) s-a raspandit foarte mult.

Dr. Monciere, un doctor francez a folosit in mod extensiv uleiurile esentiale (tocmai datorita proprietatilor antibacteriale si tamaduitoare) intocmind cateva tipuri de unguente aromatice. Rene-Maurice Gattefosse, un chimist ‘cosmetician’ francez este recunoscut ca fiind ‘tatal aromaterapiei’.

CITESTE >>  Cele 3 Scoli de Aromaterapie

In anul 1907, impreuna cu un grup de oameni de stiinta a inceput sa studieze despre uleiuri esentiale, iar in 1037 a publicat cartea ‘Aromaterapia’.

Dr. Gattefosse si-a impartasit studiile sale cu colegul si prietenul sau Dr. Jean Valnet.

In timpul celui de-al doilea razboi mondial, Dr. Valnet a inceput sa foloseasca uleiuri esentiale la soldatii raniti pe campul de lupta. Spre surprinderea lui, aceste uleiuri esentiale au demonstrat un effect puternic impotriva infectiilor.

In felul acesta a reusit sa salveze vietile multor soldati, care altfel ar fi murit.

Printre studentii Dr.-ului Valnet se Numara Dr. Paul Belaiche si Dr. Jean-Claude Laprez, care au continuat si au extins lucrarea Dr.-ului Valnet.

Persoana de la care D. Gary Young (fondatorul companiei Young Living) a invatat mai intai despre uleiurile esentiale si despre arta distilarii acestor uleiuri esentiale, a fost tocmai acest Dr. Jean-Claude Laprez.

Astazi datorita lui Gary Young si Companiei sale Young Living – care sunt lideri mondiali in ce priveste producerea, calitatea si potenta celor mai pure uleiuri esentiale (de grad terapeutic) – Uleiurile Esentiale sunt folosite de Doctori, Nutritionisti, Cadre Profesionale, dar si de Mamici si Tatici din toata lumea.

NU toate tipurile de Uleiuri Esentiale sunt create in mod EGAL

Calitatea uleiurilor esentiale este vitala, iar datoria consumatorului este de a se informa despre provenienta, calitatea/puritatea si potenta oricarui tip de uleiuri esentiale, inainte de a le folosi.

Exista diferite tipuri/grade de uleiuri esentiale, iar cunoscand diferenta dintre ele si calitatile lor, va face o mare diferenta in ce priveste rezultatele obtinute.

Grad A – uleiuri esentiale pure, de calitate si de grad terapeutic. Sunt obtinute din plante crescute organic, apoi distillate cu aburi la temperatura indicata. Aceasta este categoria din care Uleiurile Esentiale Young Living fac parte. Dovada este ca peste 50 de spitale din SUA folosesc Uleiuri Esentiale Young Living in tratarea pacientilor. (specific Uleiuri Esentiale marca Young Living)

Grad B – uleiuri esentiale de grad alimentar, pot contine sintetice, pesticide, fertilizatoare, extensii chimice/sintetice, sau uleiuri de amestec. Ma mira faptul ca aceste ‘uleiuri esentiale’ sunt aprobate ca fiind de grad alimentar.

Grad C – uleiuri esentiale de grad aromatic / parfumuri, pot contine aceleasi elemente chimice adulterante ca si uleiurile de grad alimentar. De obicei ele contin solventi care sunt folositi in procesul de distilare pentru a obtine o cantitate mai mare de ulei.

cat costa uleiurile esentiale terapeutice

uleiuri esentiale terapeutice

Anumiti Solventi sunt cunoscuti ca fiind cancerigeni. Acest tip de uleiuri esentiale le gasim in magazine, iar oamenii le cumpara pentru mirosul placut, necunoscand efectele negative pe care aceste ‘uleiuri esentiale’ / mai mult parfumuri, le pot provoca.

Apa Florala – este rezultata din procesul de distilare cu aburi a plantelor, si este un produs de calitate doar daca provine din procesul de distilare de Grad A. Daca provine din procesul de distilare a unor produse de slaba calitate, bineinteles calitatea ei este nesatisfacatoare.

Folosirea unor uleiuri esentiale de calitate inferioara pentru scopuri terapeutice NU este recomandata, si pot fi extrem de toxice.

Daca o sticluta de ulei contine DOAR 5-10% ulei essential, prin lege poate fi etichetat ca fiind Ulei Esential Natural 100%!

Asa ca daca vedeti scris pe eticheta “Organic”, “Natural 100%” aceasta nu inseamna ca intr-adevar este 100% natural si/sau organic…

De ce sunt aceste Uleiuri Esentiale asa de Potente?

Aroma si valoarea terapeutica a unui ulei essential este posibila doar datorita dimensiunii foarte mici a moleculelor, care sunt in general mai mici de 300 amu (atomic mass unit / masa atomica).

Moleculele mici sunt aromatice, deoarece sunt destul de usoare sa se evapore, sa ajunga in aer si sa le putem mirosi prin inhalare.

Moleculele mici sunt terapeutice, deoarece pot penetra pielea si tesutul muscular, pot trece prin bariera sange-creier, si pot patrunde chiar prin membrana celulei, adresand afectiunile la nivel celular si ADN.

Uleiuri Esentiale Terapeutice - Penetreaza Membrana Celulara

Uleiuri Esentiale Terapeutice – Penetreaza Membrana Celulara

*Prin Inhalare – dureaza 22 de secunde pentru uleiul esential sa ajunga la creier

*Aplicat local – dureaza 2-3 minute pentru uleiul esential sa intre in sange

* Fiecare celula din corp este afectata in 20 minute

* Iar apoi 2 ½ ore sa fie metabolizat

Aceste Uleiuri Esentiale:

* Impiedica acumularea toxinelor si detoxifica rinichii si ficatul

* Curata receptorii celulei

* Sterg informatia eronata/gresita din memoria celulara

* Stimuleaza sistemul nervos si imun

* Restaureaza informatia corecta in ADN-ul celulei

* Oxigeneaza la nivel celular

De asemenea, consumand hrana sanatoasa, cum ar fi legume si plante medicinale proaspete, poate ajuta la vindecare…

Insa d.p.d.v. al compusilor cu cea mai puternica concentratie de proprietati vindecatoare, nimic nu este asa de puternic ca aceste Uleiuri Esentiale Terapeutice.

Ma numesc Simona Roman si sunt o iubitoare de Dumnezeu si de tot ce El a creat, inclusiv Minunatele Uleiuri Esentiale ca prima forma de medicina a omului – si cea intentionata de El.

Daca esti convins/a ca meriti o alternative naturala in locul unei solutii sintetice – care produce multe reactii secundare nedorite, te invit sa descoperi extraordinarele Uleiuri Esentiale Terapeutice Young Living alaturi de noi.

Te astept cu drag in echipa noastra extraordinara, de membrii Young Living si distribuitori independenti ai acestor uleiuri esentiale, alaturi de care vei putea:

• invata despre folosirea in siguranta, specific, a acestor uleiuri  esentiale si produse Young Living pentru intreaga familie.

• construi o afacere profitabila de acasa.

• folosi produsele (infuzate cu uleiuri esentiale) Young Living in saloane de masaj, infrumusetare, cabinete medicale…etc.

Pentru a comanda uleiuri esentiale de cea mai inalta puritate (adica de grad terapeutic) creeaza un cont gratuit de Membru Young Living (wholesale) si foloseste ID 1749365 Young Living sau contacteaza-ma pe privat.

DESCOPERA VERIGA LIPSA A MEDICINEI DE AZI

Descarca gratuit Doctoria Regala si invata despre istoria si stiinta redescoperita a Uleiurilor Esentiale Terapeutice!
DESCARCA

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: